Tweede Grote Interviewgala: crème de la crème van ‘s lands interviewers over ‘Het Droominterview’

De eerste editie van Het Grote Interviewgala, begin vorig jaar was een overweldigend succes. Wouter Bos gaf een lezing,Matthijs van Nieuwkerk sprak over het ambacht, en vrijwel alle grote Nederlandse interviewers verleenden op één of andere manier hun medewerking. De Stadsschouwburg was volledig uitverkocht en werd bevolkt door journalisten, studenten, lezers, luisteraars en kijkers. Alle reden voor een reprise, 28 maart 2012 van 19.30 tot 23.30 uur.

De tweede editie van Het Grote Interviewgala heeft als thema ‘Het Droominterview’. Initiatiefnemer Frénk van der Lindenopent het gala in de grote zaal, samen met Adriaan van Dis, over interviewen en geïnterviewd worden. Daarna volgen in verschillende zalen masterclasses, voordrachten, debatten, workshops en droominterviews: onder anderen Giel Beelenen Mart Smeets ondervragen een gesprekspartner met wie zij altijd al eens van gedachten wilden wisselen.

Wat is een droominterview? Hoe breng je het tot stand? Wat is de beste voorbereiding? Op welke wijze krijg je de man of vrouw tegenover je werkelijk aan de praat? Hoe kan de droom soms uitdraaien op een nachtmerrie? En hoe perfect ook: hoeveel ‘waarheid’ zit er in een interview? Daarover, en over nog veel meer, gaat het op het tweede Grote Interviewgala.

Niet alleen bekende journalisten als Antoinette Hertsenberg, Lara Rense, Marc van der Linden, Pieter Jan Hagens, Zarayda Groenhart en Hanneke Groenteman nemen deel. Studenten journalistiek krijgen de kans hun droominterview te maken, waarna de jonge honden worden beoordeeld door oude meesters.

Aan het eind van het programma keert iedereen terug naar de grote zaal, om een parade van interviewers bij te wonen die uit de school zullen klappen over hun gelukte en mislukte droominterviews. Journalisten én hun ‘slachtoffers’ geven een kijkje in de keuken.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s