PROLONGATIE HET GROTE INTERVIEWGALA IN 2012

Wegens het overweldigende succes van de eerste editie begin dit jaar hebben de Stadsschouwburg Amsterdam en initiatiefnemer Frénk van der Linden besloten om op 28 maart 2012 voor de tweede maal Het Grote Interviewgala te houden. Deze tweede editie over de kunst van het vraaggesprek staat in het teken van ‘Droomgesprekken’.

Tijdens de aflevering van 2012 krijgen tal van interviewers de kans om het vraaggesprek van hun dromen te maken. Soms staat een onwillige chef een interview in de weg, een andere keer blijkt de verlangde gesprekspartner voortdurend verhinderd, betreft het een interview waaraan een journalist niet toekomt omdat het niet op zijn vakgebied ligt, of wordt het vraaggesprek op een andere manier gedwarsboomd.
Ook studenten journalistiek komen op Het Grote Interviewgala 2012 aan hun trekken. Voor de meeste interviewers in opleiding is het normaal gesproken onhaalbaar om uitgebreid met een BN’er van gedachten te wisselen. In de Stadsschouwburg zal het op 28 maart allemaal anders zijn. Na ieder vraaggesprek volgt een kritische evaluatie door collega-studenten, gevestigde nterviewers en publiek, zodat het effect van één grote masterclass in de Stadsschouwburg ontstaat.
Op Het Grote Interviewgala zal ditmaal ook bekend worden gemaakt welke journalist De Luis 2011 krijgt. De Luis is de jaarlijkse prijs voor het beste interview, geïnitieerd door de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.
Begin dit jaar werd in het kader van Expanding Theatre voor de eerste keer Het Grote Interviewgala georganiseerd, zoals dit jaar ook mede gesteund door de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Vrijwel alle grote Nederlandse interviewers verleenden hun medewerking aan deze avond vol debatten en sessies over het vraaggesprek: van Paul Witteman tot Frits Wester, van Andries Knevel tot Wilfried de Jong, van Twan Huys tot Coen Verbraak. Wouter Bos verzorgde als ‘interview-ervaringsdeskunidge’ de openingslezing. Ook was er een gedachtenwisseling over het vak met Matthijs van Nieuwkerk. De Stadsschouwburg was volledig uitverkocht en werd bevolkt door journalisten, lezers, luisteraars, kijkers en studenten.

Het Grote Interviewgala is een programma in het kader van Expanding Theatre. Met Expanding Theatre plaatst de Stadsschouwburg zich middenin de actualiteit. We verkennen de grenzen van het theater en halen politiek, maatschappelijk debat, beeldende kunst, film en nieuwe media de schouwburg binnen.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s